Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Steenbolk
Ingrediënten voor 4 personen
I
Steenbolk - 4 filets zonder vel
Bestel bij STELOY
I
Broccoli - 1 stuk
I
Bladspinazie Iglo - 300 gr
Bestel bij STELOY
I
Aardappelen - 800 gr
I
Ricotta - 150 gr
I
Mascarpone - 150 gr
I
Parmezaan - 50 gr
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde peterselie - 2 el
I
Gehakte bieslook - 2 el
I
Melk - 200 ml
I
Boter -
I
Geraspte kaas - 100 gr
I
Peper, zout, nootmuskaat - naar smaak
Bereiding
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte parmezaan. Kruid nog met peper en zout.

Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan. Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe, roer tot een gladde puree.

Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op. Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over. Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...
I Langoustine met zeekraal en puree van aardpeer
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...
I Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en ...
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water ...