Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Steenbolk
Ingrediënten voor 4 personen
I
Steenbolk - 4 filets zonder vel
Bestel bij STELOY
I
Broccoli - 1 stuk
I
Bladspinazie Iglo - 300 gr
Bestel bij STELOY
I
Aardappelen - 800 gr
I
Ricotta - 150 gr
I
Mascarpone - 150 gr
I
Parmezaan - 50 gr
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde peterselie - 2 el
I
Gehakte bieslook - 2 el
I
Melk - 200 ml
I
Boter -
I
Geraspte kaas - 100 gr
I
Peper, zout, nootmuskaat - naar smaak
Bereiding
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte parmezaan. Kruid nog met peper en zout.

Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan. Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe, roer tot een gladde puree.

Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op. Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over. Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...
I Griet met duglérésaus en asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Coquilles met Comte en asperges
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!). ...