Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal


Type I Hoofdgerecht
Duur I 30-40 min
Vissoort I Rode Poon
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Rode poon - knorhaan 500-600 gram - 4-8 filets
I
Risottorijst - 200-300gr
I
Sjalot - 1
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 1
I
Groentenbouillon - 800 ml
I
Witte wijn - 400 ml
I
Noilly Prat/Pastis - 200 ml
I
Olijfolie en/of boter -
I
Parmezaan - 50 gr
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde peterselie - 2 el
I
Munt - naar smaak
I
Bieslook - 2 el
I
Peper & zout - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Zeekraal - 300 gr
I
Rucola - 150 gr
Bereiding
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas droge witte wijn en roer met een houten lepel tot het vocht door de rijstkorrels opgenomen is.

Warm de bouillon op en schenk hem in meerdere keren bij de risotto. Roer telkens tot al het vocht opgenomen is voordat je een nieuwe lepel vocht toevoegt. Dit neemt ongeveer 20-30 minuten in beslag. Als de rijstkorrels beetgaar zijn, meng je de parmezaan door de risotto samen met 1 borrelglaasje Noilly Prat en de verse kruiden.

Fruit de zeekraal kort in wat boter, kruid enkel met peper.

Snijd de rode poon aan de velkant in. Bak in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en blus het aanbaksel met de rest van de Noilly Prat en witte wijn. Serveer de risotto in een diep bord, leg er de vis en zeekraal rond. Werk af met rucola en de braadjus.

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Herfstslaatje met lotte
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. ...
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...