Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groentjes en krieltjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Pladijs
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Pladijsfilets zonder vel - 6
I
Rozemarijn - 6
I
Citroentijm - 1
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
I
Peper -
I
Zout -
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 1
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
Bestel bij STELOY
I
Krielaardappeltjes - 400gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Pladijsspiesjes
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee. Rijg de 2 helften op een satéstokje en steek er een rozemarijntakje bij. Herhaal dit. Schik de spiesjes in een stoommandje. Leg er de tijm en citroenplakjes bij. Kruid met peper en zout. Stoom de visspiesjes gaar gedurende een 8-tal minuten.

Gegrilde groenten en krieltjes
Snijd de groenten en krielaardappelen in hapklare stukken. Leg ze in een bord, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten en krieltjes tot ze mooi gekleurd zijn.

Afwerking
Verdeel de gegrilde groenten en krielpatatjes over de borden. Schik er de pladijsspiesjes bij en een schijfje citroen.

Recept Ilse D’hooge
Ook lekker
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...
I Zomerse tongrolletjes
Rol de tongfilets op (of vraag aan ons om dit reeds voor u te doen), kruid af met peper en zout en doe ze in een beboterde schotel die in de ...
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...