Gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groentjes en krieltjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Pladijs
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Pladijsfilets zonder vel - 6
I
Rozemarijn - 6
I
Citroentijm - 1
Bestel bij STELOY
I
Citroen - 1
I
Peper -
I
Zout -
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 1
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
Bestel bij STELOY
I
Krielaardappeltjes - 400gr
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Pladijsspiesjes
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee. Rijg de 2 helften op een satéstokje en steek er een rozemarijntakje bij. Herhaal dit. Schik de spiesjes in een stoommandje. Leg er de tijm en citroenplakjes bij. Kruid met peper en zout. Stoom de visspiesjes gaar gedurende een 8-tal minuten.

Gegrilde groenten en krieltjes
Snijd de groenten en krielaardappelen in hapklare stukken. Leg ze in een bord, sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten en krieltjes tot ze mooi gekleurd zijn.

Afwerking
Verdeel de gegrilde groenten en krielpatatjes over de borden. Schik er de pladijsspiesjes bij en een schijfje citroen.

Recept Ilse D’hooge
Ook lekker
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Gepocheerde eitjes
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen: ...
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...