Coquilles met Comte en asperges


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Sint Jacobsschelp
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
St-Jacobsschelp - vruchtjes - 16 stuks
I
Comté kaas blok - 200 gram
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 12 stuks
I
Boter -
I
Balsamicoazijn - naar smaak
Bereiding
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!).
Verwarm de grill van de oven voor.

Snijdt de Comté in vierkante stukjes, zodat ze mooi op de vruchtjes passen.

Dep de coquilles goed droog, kruid met een snuifje peper en bak ze kort langs elke kant in de pan met boter.
Schik ze op een bakplaat, leg op elke coquille een stukje kaas (zie foto) en zet ze enkele minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is.

Serveer de coquilles een bord, schik de asperges ernaast en werk af met wat balsamicoazijn, naar eigen smaak.
Ook lekker
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...
I Paasbrood met gerookte zalm
Bak het focacciabrood een kleine 10 min. in een voorverwarmde oven op 180°. ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Stokvis op grootmoeders wijze
Neem een pan ( bij voorkeur met anti aanbaklaag). Kook de melk op en pocheer de vis 4 minuten erin. Haal de vis uit de pan met een spatel uit de melk ...