Coquilles met Comte en asperges


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Sint Jacobsschelp
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
St-Jacobsschelp - vruchtjes - 16 stuks
I
Comté kaas blok - 200 gram
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 12 stuks
I
Boter -
I
Balsamicoazijn - naar smaak
Bereiding
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!).
Verwarm de grill van de oven voor.

Snijdt de Comté in vierkante stukjes, zodat ze mooi op de vruchtjes passen.

Dep de coquilles goed droog, kruid met een snuifje peper en bak ze kort langs elke kant in de pan met boter.
Schik ze op een bakplaat, leg op elke coquille een stukje kaas (zie foto) en zet ze enkele minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is.

Serveer de coquilles een bord, schik de asperges ernaast en werk af met wat balsamicoazijn, naar eigen smaak.
Ook lekker
I Kabeljauw met een mosterdkorstje
De oven voorverwarmen tot 180°C en een ovenschotel inboteren. ...
I Asperges op Vlaamse wijze met grijze garnalen
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...