Coquilles met Comte en asperges


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Sint Jacobsschelp
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
St-Jacobsschelp - vruchtjes - 16 stuks
I
Comté kaas blok - 200 gram
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 12 stuks
I
Boter -
I
Balsamicoazijn - naar smaak
Bereiding
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!).
Verwarm de grill van de oven voor.

Snijdt de Comté in vierkante stukjes, zodat ze mooi op de vruchtjes passen.

Dep de coquilles goed droog, kruid met een snuifje peper en bak ze kort langs elke kant in de pan met boter.
Schik ze op een bakplaat, leg op elke coquille een stukje kaas (zie foto) en zet ze enkele minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is.

Serveer de coquilles een bord, schik de asperges ernaast en werk af met wat balsamicoazijn, naar eigen smaak.
Ook lekker
I Tzar Caviar met gerookte zalm
Schik het zalmhaasje op een bord, met hierop een wolkje opgeklopte verse room, een lepeltje Tzar Caviar en werk af met bieslook of peterselie. ...
I Octopus met zeewierpasta en feta en zwarte ...
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. ...
I Rode Poon met pasta en een tomatensausje
Zet een pot met water op voor de pasta. Voeg hier een blokje kippenbouillon aan toe, kwestie van de pasta een beetje meer smaak te geven. Je kan ook ...