Coquilles met Comte en asperges


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Sint Jacobsschelp
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
St-Jacobsschelp - vruchtjes - 16 stuks
I
Comté kaas blok - 200 gram
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 12 stuks
I
Boter -
I
Balsamicoazijn - naar smaak
Bereiding
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!).
Verwarm de grill van de oven voor.

Snijdt de Comté in vierkante stukjes, zodat ze mooi op de vruchtjes passen.

Dep de coquilles goed droog, kruid met een snuifje peper en bak ze kort langs elke kant in de pan met boter.
Schik ze op een bakplaat, leg op elke coquille een stukje kaas (zie foto) en zet ze enkele minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is.

Serveer de coquilles een bord, schik de asperges ernaast en werk af met wat balsamicoazijn, naar eigen smaak.
Ook lekker
I Zeebaars met asperges
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Pasta Vongole
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie. ...