Coquilles met Comte en asperges


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Sint Jacobsschelp
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
St-Jacobsschelp - vruchtjes - 16 stuks
I
Comté kaas blok - 200 gram
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 12 stuks
I
Boter -
I
Balsamicoazijn - naar smaak
Bereiding
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!).
Verwarm de grill van de oven voor.

Snijdt de Comté in vierkante stukjes, zodat ze mooi op de vruchtjes passen.

Dep de coquilles goed droog, kruid met een snuifje peper en bak ze kort langs elke kant in de pan met boter.
Schik ze op een bakplaat, leg op elke coquille een stukje kaas (zie foto) en zet ze enkele minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is.

Serveer de coquilles een bord, schik de asperges ernaast en werk af met wat balsamicoazijn, naar eigen smaak.
Ook lekker
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...
I Grietfilet met fijne groentjes
Voor de saus het sjalotje fijnsnijden, aanstoven in de boter en blussen met de witte wijn. ...
I Mosselsoepje met kerrie
De ui (in ringen) en het groen van de selder aanstoven in boter. Tijm, laurier en de mosselen toevoegen en op hoog vuur met deksel op de pot gedurende ...
I Pieterman met zuiderse puree
Bereid eerst de puree voor. Verwarm de torentjes in de microgolf zodat ze wat zachter worden. Natuurlijk kan je ook zelf eerst verse puree maken. ...