San Marzano - Talo Verdeca



STELOY verkoopt enkel maatjes tijdens het echte seizoen. Dit loopt doorgaans van juni tot september." />
Hollandse maatjes in limoenmarinade


Type I Voorgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Haring
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Hollandse Nieuwe maatjes - 8 stuks
Bestel bij STELOY
I
Limoen - 3 stuks
I
Jeneverbessen - 1 theelepel
Bestel bij STELOY
I
Kappertjes surfines - 1 theelepel
I
Rode ui - 2 stuks
I
Arachideolie - 15cl
I
Zwarte peperbolletjes - 1 theelepel
Bereiding
Voorgerecht voor 4 personen - gemakkelijk


Voorbereiding
Snijd 1 limoen in schijfjes en pers de 2 andere limoenen uit.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Kneus de jeneverbessen en de peperbolletjes met de zijkant van een mes.
Meng de arachideolie met het limoensap in een kom. Voeg er de kappertjes, gekneusde jeneverbessen en peperbolletjes aan toe.

Bereiding
Leg de maatjes (volledig of eventueel in stukjes) in een diepe schaal en verdeel er de uienringen en plakjes limoen over. Overgiet dit alles met de marinade. Laat 30 min tot maximum 1 uur marineren in de koelkast.

Afwerking
Haal de maatjes een kwartiertje voor het opdienen uit de koelkast. Serveer met enkele schijfjes ui en limoen.


Een heerlijke wijn bij dit voorgerecht is de San Marzano - Talo Verdeca



STELOY verkoopt enkel maatjes tijdens het echte seizoen. Dit loopt doorgaans van juni tot september.
Ook lekker
I Zwaardvis met aardappelpuree met tomaat en ...
Snipper de ui en de look en stoof glazig in wat olijfolie. ...
I Rog met prei en kappertjes uit de oven
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...
I Zuiders stoofpotje van hondshaai
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk ...