Gazpacho met handgepelde garnalen en stro-aardappeltjes


Type I Soepen
Duur I 20-30 min
Vissoort I Grijze Noordzeegarnaal
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Grijze garnalen handgepeld - groot - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Komkommer - 1 (geschild)
Bestel bij STELOY
I
Tomaten - 7
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 2
I
Rode chilipeper - 1/2
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 3
I
Dragonazijn - 1/4 dl
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie - 1/2 dl
I
Worcestersaus - 2 tl
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes
Bestel bij STELOY
I
Courgette - 1
Bestel bij STELOY
I
Aubergine - 1
Bestel bij STELOY
I
Provençaalse kruiden - naar smaak
Bestel bij STELOY
I
Aardappelen - 2 (geschild, geraspt)
I
Peper & zout - naar smaak
Bereiding
Mix alle ingrediënten voor de gazpacho (komkommer, 4 tomaten, 1 ui, chilipeper, 1 paprika, dragonazijn, olijfolie, Worcestersaus, 1 lookteentje) samen. Passeer door een fijne zeef en kruid af met peper en zout.

Pel de andere ui, paprika’s en tomaten. Snij alle groenten voor de ratatouille in fijne stukken. Warm olijfolie op in een pan. Stoof eerst de ui, aubergine en geplette look. Voeg na 1 minuut de andere groenten toe behalve de tomaten. Laat alles afkoelen. Voeg nu ook de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en Provençaalse kruiden.

Frituur de geraspte aardappeltjes op 160°C totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en voeg wat zout toe. Hou ze warm. *

Lepel in een diep bord wat ratatouille en schep de gazpacho daarrond. Schik de garnalen er mooi naast en leg de gefrituurde aardappeltjes er bovenop.

* STELOY-tip: in plaats van gefrituurde aardappeltjes kun je ook gebakken uitjes gebruiken (verkrijgbaar bij STELOY)

Bron: VLAM.be
Ook lekker
I Schelvis met tomaat en citroen
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten en citroenen in plakjes. Vet een ovenschotel in met boter. ...
I Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en ...
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water ...
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...