Ondertussen de champignons in schijfjes en het witlof fijngesneden in boter aanstoven. Laten afkoelen, kruiden en samen met de gemengde sla over 4 diepe borden verdelen.

Op elk bord 2 stukjes vis schikken en afwerken met peterselie. Eventueel nog olijfolie en notenolie op tafel zetten voor de sla. " />
Herfstslaatje met lotte


Type I Salades
Duur I 10-20 min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Lotte-staartvis of zeeduivel - 4 medaillons
I
Bacon - 4 sneetjes
Bestel bij STELOY
I
Champignon Parijse - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Witloof - 4 stronkjes
I
Gemengde sla - voor 4 bordjes
I
Peper en zout -
I
Indiase marinade -
I
Boter -
Bereiding
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. Op de bakplaat van de oven leggen (zie Vis bakken in de oven bij de rubriek "Visweetjes"), met marinade bestrijken en 10 min bakken op 200°C.

Ondertussen de champignons in schijfjes en het witlof fijngesneden in boter aanstoven. Laten afkoelen, kruiden en samen met de gemengde sla over 4 diepe borden verdelen.

Op elk bord 2 stukjes vis schikken en afwerken met peterselie. Eventueel nog olijfolie en notenolie op tafel zetten voor de sla.
Ook lekker
I Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en ...
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water ...
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
I Hollandaisesaus
Klaar de boter. Leg de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.? ...
I Coquilles met Comte en asperges
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!). ...