Ondertussen de champignons in schijfjes en het witlof fijngesneden in boter aanstoven. Laten afkoelen, kruiden en samen met de gemengde sla over 4 diepe borden verdelen.

Op elk bord 2 stukjes vis schikken en afwerken met peterselie. Eventueel nog olijfolie en notenolie op tafel zetten voor de sla. " />
Herfstslaatje met lotte


Type I Salades
Duur I 10-20 min
Vissoort I Lotte - staartvis of zeeduivel
Ingrediënten voor 4 personen
I
Lotte-staartvis of zeeduivel - 4 medaillons
I
Bacon - 4 sneetjes
Bestel bij STELOY
I
Champignon Parijse - 200 gr
Bestel bij STELOY
I
Witloof - 4 stronkjes
I
Gemengde sla - voor 4 bordjes
I
Peper en zout -
I
Indiase marinade -
I
Boter -
Bereiding
De lotte kruiden met peper en zout en in de bacon wikkelen. Op de bakplaat van de oven leggen (zie Vis bakken in de oven bij de rubriek "Visweetjes"), met marinade bestrijken en 10 min bakken op 200°C.

Ondertussen de champignons in schijfjes en het witlof fijngesneden in boter aanstoven. Laten afkoelen, kruiden en samen met de gemengde sla over 4 diepe borden verdelen.

Op elk bord 2 stukjes vis schikken en afwerken met peterselie. Eventueel nog olijfolie en notenolie op tafel zetten voor de sla.
Ook lekker
I Tartaar van coquilles op een bedje van munt en ...
Snij de coquilles tot tartaar, en kruid zacht af met peper en zout en enkele druppels limoensap. ...
I Asperges met zalm en krieltjes
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil ...