Pasta Vongole


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Tapijtschelp
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Palourdes - 1,300 kg
I
Pasta - 500 gr
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1 gesnipperd
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes gesnipperd
I
Chilipepertje gedroogd - 1 fijngesneden
I
Peper - naar smaak
I
Witte wijn bv MJ Janeil witte huiswijn STELOY -
Bestel bij STELOY
I
Peterselie -
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie.
Schelpjes en witte wijn toevoegen en op een hoog vuur met deksel op de pot koken tot de palourdes open staan.
Ondertussen de pasta koken en verdelen over warme, diepe borden.
De schelpjes met het kookvocht er over verdelen, wat peper van de molen en afwerken met gesnipperde peterselie.
Ook lekker
I Schelvishaasje met gestoofde prei
Verwijder het groen van de prei, snij hem in de lengte in 2, en snij dan reepjes van ongeveer 1 cm breed. ...
I Koud mosselhapje met vinaigrette
Maak een vinaigrette van alle ingrediënten, behalve de mosselen en de peterselie. ...
I Oosterse mosselen in de wok
In wokolie de gember, knoflook en pijpajuin aanstoven. ...
I Fishburger Deluxe
Mix de mayonaise met de wasabi naar smaak. Ook kan je bij STELOY kant- en-klare wasabi mayonaise kopen. ...