Pasta Vongole


Type I Hoofdgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Tapijtschelp
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Palourdes - 1,300 kg
I
Pasta - 500 gr
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1 gesnipperd
Bestel bij STELOY
I
Knoflook - 2 teentjes gesnipperd
I
Chilipepertje gedroogd - 1 fijngesneden
I
Peper - naar smaak
I
Witte wijn bv MJ Janeil witte huiswijn STELOY -
Bestel bij STELOY
I
Peterselie -
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
Bereiding
Ui, chilipepertje en knoflook aanstoven in olijfolie.
Schelpjes en witte wijn toevoegen en op een hoog vuur met deksel op de pot koken tot de palourdes open staan.
Ondertussen de pasta koken en verdelen over warme, diepe borden.
De schelpjes met het kookvocht er over verdelen, wat peper van de molen en afwerken met gesnipperde peterselie.
Ook lekker
I Kabeljauw met rode pesto en tomaatrisotto
Snipper het sjalotje, en stoof aan in boter. Zodra dit glazig is, blussen met een scheut witte wijn. Laat even verdampen, en voeg de ristto rijst ...
I Tonijntartaar met zeewiersalade
De tonijnfilet met een scherp koksmes fijnhakken vlak voor je afwerkt, want tartaar verkleurt snel. ...
I Mosseltjes op de BBQ
Mosseltjes op de BBQ zijn gemakkelijk en snel klaar te maken. Je kunt ze in een papillot draaien, maar nog veel gemakkelijk is om ze in een aluminium ...