Bottarga di Muggine
gedroogde kuit van harder
€
- Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
- Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
- Uitstekende service
Bottarga, oftewel gedroogde harderkuit, wordt in Europa ook wel 'Middellandse Zee Kaviaar' genoemd. D.m.v. een natuurlijke en ambachtelijke droogprocedure komt men tot een bijzondere delicatesse.
Bottarga wordt meestal verkocht in één stuk, dat geraspt wordt en samen met knoflook en olijfolie gebruikt wordt in pastagerechten. Ook wordt het in dunne plakjes gesneden en met olijfolie gegeten op geroosterd brood. Ook verkrijgbaar geraspt in zakjes van 25 gr.
Vaak wordt bottarga van tonijn (Italiaans: Bottarga di tonno) verkocht zonder dit erbij te vermelden, terwijl het een inferieure bottarga is ten opzichte van die van harder (Italiaans: Bottarga di muggine).
Goede bottarga is donkerrood tot bruin van kleur en in het midden lichter, tegen oranje aan.