1 NOVEMBER GESLOTEN, DE REST VAN DE WEEK GEOPEND (ook zaterdag 2 november) !
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Elixir d'Anvers

heerlijke likeur

  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Elixir d’Anvers is in het collectieve geheugen van elke Belg gegrift. Generaties lang al wordt er in familiekring gemoedelijk van genipt en gedronken en kinderen kregen vroeger wel eens een suikerklontje toegestopt met enkele druppeltjes Elixir d’Anvers.

Sinds 1863 wordt deze likeur nog steeds op ambachtelijke wijze bereid volgens het originele recept met tientallen planten en kruiden van over de hele wereld die Elixir d’Anvers zijn unieke smaak geven.

Het productieproces van Elixir d’Anvers duurt ongeveer 5 maanden en bestaat uit de volgende stappen:
  • Maceratie: De planten en kruiden worden samen met zuivere alcohol gemengd in een koperen alambiek waarin ze een hele tijd weken en hun smaken afgeven.
  • Distillatie: Gedurende de langzame distillatie wordt de distilleerkolf verwarmd met stoom waardoor de volatiele eigenschappen van de ingrediënten samen met de alcoholdampen opstijgen en condenseren tot een alcoholdistillaat of ‘alcoolaat’. Dit distillaat van zuivere alcohol bevat alle aromatische eigenschappen van de ingrediënten.
  • Bereiding in de autoclaaf: Het alcoolaat wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water en suiker.
  • Rijping in oude eiken vaten: Deze laatste fase zorgt voor de afgeronde smaak van Elixir d’Anvers.
Distilleerderij: Elixir d'Anvers
Wijnland: België
Regio: Antwerpen
Inhoud: 70 cl