!!! GEEN ZOMERSLUITING !!! Verlof van 8 t.e.m.23 SEPTEMBER
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Riddervis 1000-1200 gr

Trekzalm, Arctic Charr, Ombre Chevallier

Op bestelling: 5-8 werkdagen

Panklaar

€ 

stuk
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Een zoetwatervis uit de familie van de zalmen die in de ijstijd de meeste grote Europese meren koloniseerden. Ze houden van koud en zuurstofrijk water. Ze leven in diepe wateren (van 20 tot 70 m diep). Men treft hem nog in het wild aan in de koude wateren van Lapland, Groenland, Schotland en IJsland, maar ook in de Alpen. Het wildbestand lijdt echter onder de klimaatverandering.

Onze Riddervis wordt biologisch gekweekt in IJsland, in een natuurlijk habitat. Deze meren zijn een gesloten systeem en belasten het milieu niet. Er worden geen preventieve antibiotica of andere geneesmiddelen gebruikt.

Riddervis lijkt eigenlijk een wilde zalmforel, in tegenstelling tot de gekweekte, wat eigenlijk roze gekleurde regenboogforellen zijn. De kleur van het vlees is donker oranje / rood, de smaak is uitmuntend. In vergelijking met andere zalmachtige heeft de Riddervis een dicht opeenliggende structuur en is het vlees vettig en mals te noemen. 
Riddervis kan je bakken, grillen, roken of stomen. 

Deze wordt verkocht per volledige vis (+/- 1 kg), die dan gewogen wordt aan € 25.90/kg. Minstens 5 dagen op voorhand te reserveren. Indien gewenst kan u deze laten fileren. Geschikt voor 2 personen .