!!! GEEN ZOMERSLUITING !!! Verlof van 8 t.e.m.23 SEPTEMBER
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Creuse Zeeuwse Oosterschelde

Oesterij Spéciale

Oesters
Zeewier
Citroen

€ 

oester
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
De Oosterschelde Creuse "Oesterij Spéciale" wordt ook wel Zeeuwse Creuse genoemd. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De Oosterschelde is een ideaal gebied voor de kweek van deze prachtige oester. Dit komt door de beschutte ligging, de temperatuur en het zoutgehalte van het zuivere water. 

Het is een verfijnde, frisse oester met een lichtfruitig en heerlijk zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt. De Oesterij beschikt in de Oosterschelde over 21 percelen met een totale oppervlakte van 105 hectare voor de kweek van deze echte Zeeuwse oester. Hierdoor kan de Oesterij het hele seizoen een constante aanvoer en premium kwaliteit waarborgen. Oesters gevist door de Oesterij zijn MSC gecertificeerd. Dit garandeert een duurzame kweek en oogst. 

Speciaal voor u kunnen wij deze op bestelling kraken, indien gewenst. Hoe langer ze volledig gesloten blijven hoe beter uiteraard, als u ze dus zelf kunt openen is dit altijd aan te raden. Wij verpakken deze creuses netjes voor u met wat zeewier en een citroentje, indien gewenst. Open oesters verpakken wij altijd mét zeewier, zodat deze goed recht blijven liggen.  

 TYPE: Creuse (Crassostrea gigas) 
KWEEKGEBIED: Nederland, Provincie Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde. De Oosterschelde is een Nationaal park dat in directe verbinding staat met de Noordzee. Door de strenge controles en eisen is dit een van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden.  
KWEEKMETHODE: Bodemcultuur  

 De platte Zeeuwse oester daarentegen is seizoensgebonden, en enkel verkrijgbaar van eind september tot begin april.