GESLOTEN t.e.m. 20 MEI WEGENS VERBOUWINGEN & VAKANTIE !
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Babykreeft gekookt - Canadees

Begin seizoen 10 mei

Snijwijze
Saus

€ 

kreeft
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Om het kreeftenbestand in stand te houden, mogen deze smakelijke kleine kreeftjes (300 - 400 gr) slechts een korte periode per jaar gevangen worden, doorgaans van mei tot juli. 

Deze kleine kreeften werden vroeger vooral als grondstof in de conservenindustrie gebruikt. Daarom worden deze baby's ook wel 'canners' genoemd. Canners worden niet op gewicht geselecteerd, maar o.b.v. de afstand tussen oogkas en borstpantser. Te kleine exemplaren moeten onmiddellijk uit de fuiken worden verwijderd en teruggezet. Een visser die die niet doet, kan zijn licentie verliezen. 

Op bestelling worden er elke dag kreeften gekookt in een stevige bouillon volgens huisrecept. Vervolgens laten wij de kreeft zolang mogelijk in het kookvocht trekken, om de optimale smaak te verkrijgen. Tegen het afgesproken tijdstip waarop u uw bestelling zult afhalen, snijden wij de kreeften in twee en kraken wij de poten, indien gewenst. Voor een kleine meerprijs kunnen wij deze voor u ook garnieren.