CARE - Trio White Blend

Bestel hier gemakkelijk uw Hondshaai of Aardappeltorentjes ." />
Zuiders stoofpotje van hondshaai


Type I Hoofdgerecht
Duur I 40-60 min
Vissoort I Hondshaai
Ingredi├źnten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Hondshaai - Zeepaling - 600 gr
Bestel bij STELOY
I
Paprika rood - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika groen - 1
Bestel bij STELOY
I
Paprika geel - 1
I
Tomatenblokjes (blik) - 1
I
Sjalotten - 3
Bestel bij STELOY
I
Ajuin - 1
I
Tomatenpuree - 1 blikje
I
Witte wijn - 1 dl
I
Visbouillon - 1 dl
Bestel bij STELOY
I
Olijfolie -
I
Basilicum (enkele blaadjes) -
I
Verse rozemarijn - 1 takje
I
Tijm - 1 takje
I
Zout -
I
Cayennepeper (naar smaak) -
Bereiding
Gerecht voor 4 personen - gemakkelijk

Voorbereiding
Snijd de paprika's, sjalotten, ui in fijne reepjes.

Kruid de hondshaai mootjes met de tijm en rozemarijn, cayennepeper (naar smaak) en zout.


Bereiding
Fruit de groenten even in olijfolie en blus nadien met witte wijn en de visbouillon. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat het groentenstoofpotje om een laag vuur sudderen.

Bak de hondshaai halfgaar (ongeveer 4 minuten) in olijfolie en voeg ze nadien bij het stoofpotje. Laat het geheel gedurende 4 minuten sudderen onder een gesloten deksel tot alles volledig gaar is.


Afwerking
Verdeel het stoofpotje over de borden en versier met enkele basilicumblaadjes.

Serveer met aardappelpuree of in de oven gebakken krielaardappeltjes met rozemarijn.


Wijnsuggestie: CARE - Trio White Blend

Bestel hier gemakkelijk uw Hondshaai of Aardappeltorentjes .
Ook lekker
I Gepocheerde eitjes
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen: ...
I Griet met een korstje
Laat de spinazie ontdooien. Onder de panko vermeng je de knoflook en de fijn gesneden basilicum. Leg de grietfilet in een ovenschotel, kruid met peper ...
I Rogrolletje met spinazie en tomaat
Snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken en breng op smaak met peper ...
I Stengel met Gravad Lax
Snij de gravad lax in reepjes. Wikkel deze om de grissini. Werk eventueel af wet wat dille, look van venkel en/of peterselie voor de kleur.