Voorgerecht voor 4 personen - gemakkelijk
Voorbereiding
Snijd 1 limoen in schijfjes en pers de 2 andere limoenen uit.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Kneus de jeneverbessen en de peperbolletjes met de zijkant van een mes.
Meng de arachideolie met het limoensap in een kom. Voeg er de kappertjes, gekneusde jeneverbessen en peperbolletjes aan toe.
Bereiding
Leg de maatjes (volledig of eventueel in stukjes) in een diepe schaal en verdeel er de uienringen en plakjes limoen over. Overgiet dit alles met de marinade. Laat 30 min tot maximum 1 uur marineren in de koelkast.
Afwerking
Haal de maatjes een kwartiertje voor het opdienen uit de koelkast. Serveer met enkele schijfjes ui en limoen.
Een heerlijke wijn bij dit voorgerecht is de
San Marzano - Talo Verdeca
STELOY verkoopt enkel maatjes tijdens het echte seizoen. Dit loopt doorgaans van juni tot september.