kant-en-klaar kopen, of zelf maken.

Schik de asperges op een bord, met hierop het stuk zalm en de krielaardappeltjes ernaast. Giet de saus erover en werk af met gesnipperde peterselie.

Ook lekker met warmgerookte zalmhaasjes of zalmcarpaccio ipv gegrilde zalm." />
Asperges met zalm en krieltjes


Type I Hoofdgerecht
Duur I 20-30 min
Vissoort I Zalm
Ingrediënten voor 4 personen
I
Zalmfilet - 4 x 150gr
Bestel bij STELOY
I
Krielaardappeltjes - 800 gram
Bestel bij STELOY
I
Asperges - 20 stuks
I
Hollandaisesaus - 250ml
Bestel bij STELOY
I
Gesnipperde peterselie -
Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Snij ook de onderkant van de asperges af (Tip: hou de schillen bij om aspergesoep te maken! Maak de soep direct, of vries ze in tot je voldoende schillen hebt).

Stoom of kook de asperges. Stomen vraagt ongeveer 15 min.
Om asperges te koken vul je een kookpot met koud water met een snuifje zout. Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens het vuur af.
Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie asperges.
Proef even en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende zacht. Schep de asperges uit het water en laat uitlekken op een propere keukendoek (het kookwater kun je dan meteen gebruiken om de aspergeschillen in af te koken; in dit water zitten al smaak- en voedingsstoffen).

Gaar ook de krielaardappeltjes in ruim gezouten water. Eens het water kookt, hebben ze slechts 5 à 10 min. nodig.

Bak de zalmfilet rosé in een grillpan, en verwarm ondertussen de Hollandaisesaus. Deze kun je kant-en-klaar kopen, of zelf maken.

Schik de asperges op een bord, met hierop het stuk zalm en de krielaardappeltjes ernaast. Giet de saus erover en werk af met gesnipperde peterselie.

Ook lekker met warmgerookte zalmhaasjes of zalmcarpaccio ipv gegrilde zalm.
Ook lekker
I Gestoomde hondshaai met tomaat mozzarella en ...
Spoel de hondshaai met water, droog af, kruid met peper en zout. Stoom deze 6 min. in stoompot of steamer (alternatief: koken in gezouten water ...
I Koud mosselhapje met vinaigrette
Maak een vinaigrette van alle ingrediënten, behalve de mosselen en de peterselie. ...
I Forel met Gandaham in papillot
Laat de forellen fileren zonder vel en neem voor elke vis (2 filets) een vel aluminiumfolie. ...
I Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen
Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. ...