Gepocheerde eitjes


Type I Voorgerecht
Duur I 10-20 min
Vissoort I Zalm
Ingrediënten voor 4 personen
Bestel bij STELOY
I
Eieren - 1 per persoon
Bereiding
Het perfect gepocheerde ei in 7 stappen:

Breng water aan het koken in een steelpan.
Voeg een scheutje azijn toe – dan lekt het eiwit niet uit het vormpje. Gebruik een lichte azijn zodat het ei niet verkleurt.
Plaats wat huishoudfolie in een kopje, borstel lichtjes met olie en plaats er een vers ei in. Sluit de folie door de uiteinden samen te draaien zodat je een zakje krijgt.
Zet het vuur lager – het water hoort enkel te sudderen.
Plaats het ei in het zakje voorzichtig in het water en laat 4 minuten koken.
Haal het zakje uit het water met een schuimspaan.
Open het zakje en klaar!

Lekker bij/met asperges, (gerookte) zalm, gerookte paling, ...

Bron: zininmeer.be
Ook lekker
I Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes. ...
I Octopus met zeewierpasta en feta en zwarte ...
Kook de pasta beetgaar met wat bouillon in het water voor extra smaak. Spoel de zeekraal af en laat uitlekken, en snij de feta in kleine brokjes. ...
I Coquilles met Comte en asperges
Schil de asperges en kook of stoom ze gaar (tip: de schillen kan je gebruiken voor aspergesoep!). ...
I Rode poon met kruidenrisotto en zeekraal
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook fijn en fruit in olijfolie, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. ...