Dit is natuurlijk één van onze pijlers: altijd de meest verse vis in onze togen krijgen! Bij STELOY zult u dan ook nooit oude of ontdooide producten als vers voorgeschoteld krijgen: wat vers is, is vers, en wat bevroren is, liegt in de vriezer. Als onze vissen en bereidingen kunt u dan ook met een gerust hart zelf nog invriezen.
Maar wat is nu juist de definitie van verse vis? In tegenstelling tot vroeger, zijn de Belgische, Nederlandse en Noord-Franse vissers niet langer dan 3 à 4 dagen onderweg met de door hen gevangen vis en brengen hem zo snel mogelijk in de havens binnen. Daar wordt de vis gekeurd, gesorteerd en van een label voorzien voor de verkoop. De verkoop verloopt, door de mogelijkheid van digitale aankoop over gans Europa, zeer snel en zonder tussenkomst van extra personen. Onmiddellijk na de aankoop wordt de vis voor internationaal transport klaargezet en vervoerd naar grote verdeelcentra.
De daaropvolgende ochtend wordt deze vis dan opnieuw verdeeld onder de kleinere handelaars, waaronder STELOY, en diezelfde avond ligt hij misschien al op uw bord!
Alleen op zaterdag en zondag zijn er geen vertrektijden en zodoende is er dus geen verse aankomst op zondag en maandag, wat dan ook de sluitingsdagen van de meeste vishandels verklaart.
Het is van belang een vis van goede kwaliteit te herkennen.
Voor een hele vis:
Voor moten of filets:
Meer info over elke vis die in onze contreien gegetn wordt, vind je hier.