Wist je dat vis bakken in de oven kinderspel is en altijd een goed resultaat oplevert?
Verwarm de oven voor op 200°C en gebruik je bakplaat (leg hierop een vel aluminiumfolie) of een ovenschotel.
Bestrijk het vel aluminiumfolie of de bodem van de schotel lichtjes met een kruidige marinade of gearomatiseerde olijfolie.
Daarop leg je de visfilet met de velkant naar beneden. Wat viskruiden of peper en zout erop en bestrijk de filet met dezelfde marinade of olie.
Na 10 - 15 min in de oven (afhankelijk van de dikte) is je visfilet perfect gebakken en blijft hij niet plakken zoals in een pan vaak het geval is.
Kies je voor een hele vis per persoon zoals zeebaars of dorade royal, dan verdubbel je gewoon de baktijd. Na 20 minuten is je visje klaar.
Superhandig als je voor meer dan 2 personen tegelijk gebakken vis wil voorschotelen.
Onze heerlijke marinades kan je terug vinden in onze webshop.
De tips van Jeroen Meus op een rijtje
- Vraag om de zeebaars niet te ontschubben, meestal wordt dit op voorhand gedaan dus zeg dit bij je bestelling.
- Een grote zeebaars (meer dan 800gr) is een wilde zeebaars (met de lijn gevangen) en is dus ook wat duurder. Deze moet meestal ook besteld worden (een 'gewone zeebaars voor 1 persoon' weegt zo'n 500 - 600gr voor het schoonmaken)
- Maak een mengsel van grof zeezout en eiwit en meng grondig tot een licht vochtige zoutmassa, zodat dit goed op de vis blijft 'plakken.
- Stop kruiden zoals dille, dragon en peterselie, ... in de buikholte van de zeebaars. Prik de holte met kruiden dicht met een tandenstoker.
- Bedek een vlakke ovenschaal met een dubbele laag bakpapier en leg er de zeebaars op. Schep het zout over de vis en druk het aan tot een egale zoutkorst van een kleine centimeter dik. Druk ook een muurtje van zout tegen de randen van de vis. De kop en het uiteinde van de staart van de baars hoeven niet bedekt ze zijn met zout.
- Gaar de zeebaars in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken een gaartijd van 23 minuten voor een zeebaars van 1 kilogram. Pas de gaartijd aan aan de maat van de vis.