Visweetjes
Leuke tips en weetjes die altijd van pas kunnen komen!
Roken, het is kinderspel!

 

CHUNKS

 

Chunks gebruik je voor het roken van producten met een langere rooktijd.
Gooi enkele chunks tussen de kolen of briketten om een heerlijke rooksmaak aan je gerechten te geven.
Je kunt de chunks gebruiken in elke barbecue met deksel of in een rookoven.

 

ROOKMOT

 

Rookmot gebruik je voor het koud roken van een grote verscheidenheid aan producten, zoals vis, vlees, kaas, groenten en zelfs zout of andere kruiden.
De temperatuur komt hierbij niet boven de 25°C uit.
Koud roken is erg eenvoudig met het gebruik van een cold smoke generator.

Maak je eigen gerookte kaas die je eventueel vacumeert en zo langer kan bewaren.
Of maak je eigen gepekelde en koudgerookte zalm!

Rookmot kan ook worden gebruikt bij het warmroken in een rookpan, rookoven of smoker.
In een rookoven of smoker wordt de rookmot over de gloeiende stukken hout gestrooid zodat de vlammen doven en de rookmot begint te smeulen.

 

CHIPS

 

Chips gebruik je voor het roken van producten met een korte tot middellange rooktijd              (afhankelijk van de grootte van de chips).
Gooi een handje rond de gloeiende kolen, of gebruik een smoker box of tube smoker voor een meer gedoseerde en langere rookafgifte.

Onze Apple en Pear Chips zijn wat grover dan de gemiddelde houtsnippers en vullen qua rooktijd perfect het gat tussen reguliere (fijnere) chips en chunks.

Al onze chips zijn 100% natuurlijk, zonder toevoegingen en geschikt voor alle afsluitbare houtskool en gasbarbecues.
De rookchips zijn beschikbaar in Apple, Alder (Elzenhout), Beech (Beukenhout), Cherry, Oak en Pear.

 

ROOKPLANK

 

Door een rookplank te gebruiken, kun je op vrijwel elke BBQ de lekkerste recepten roken en til je je BBQ-kunsten op een leuke en eenvoudige manier naar een hoger niveau!


Je verandert elke BBQ met deksel in een rookoven.


Denk bijvoorbeeld aan de klassieke gerookte zalm op een cederhouten plankje, of bereid eens een kabeljauwhaasje op een rookplank van beukenhout!

Laatst bekeken recepten