Pasta met zeewier en verse eieren
€
- Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
- Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
- Uitstekende service
Eipasta met algen. Deze pasta met eieren is, in tegenstelling tot de gangbare pasta’s, gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten.
Iedereen is dol op de alg, een vriendelijk ogend groen plantje dat rijkelijk in de natuur aanwezig is en over ontzettend veel goede eigenschappen beschikt. Algen kweek je snel en duurzaam. Deze zoutwateralg wordt gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Hier wordt zoutwater onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode. Nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging krijgen we de grondstof voor onze pasta.
In de pasta geven algen iets extra’s. Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umami smaak; het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt. Door de unieke samenstelling van het product is het een uitstekende bron voor Omega-3 vetzuren. Verder bevatten de algen hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines en passen ze uitstekend in een gezonde maaltijd zonder negatieve bijwerkingen. Algenpasta gecombineerd met een lekker visje biedt een smaaksensatie die het gevoel oproept van een heerlijke serene dag aan zee.
1 pakje van 250 gram = 2 à 3 borden
Bereiding: | Gaartijd 8 minuten |
---|---|
Ingrediënten: | Algen, ScharrelEIEREN, TARWEmeel |