STELOY door de jaren heen
Een woordje over de geschiedenis...
Voor en tijdens de oorlog... Sint-Eloy

Het begon allemaal in 1932 met een klein winkeltje op de Antwerpsestraat (nu bakkerij Michiels) waar grootvader Mathieu Van Wichelen samen met zijn echtgenote Louisa Ooms startte in het pand van een voormalige smidse. Met de patroonheilige van de metaalbewerkers als naam, leerden zij Mortsel en omstreken de weg naar dagverse vis kennen. Hun warme gebakken vis was een begrip bij alle mensen "van den Gevaert"! Tijdens de moeilijke oorlogsjaren vormden zij een belangrijke schakel in de voedselbedeling, oudere klanten herinneren zich ongetwijfeld nog de reddende haring.

 

Sixties & seventies

Begin jaren 60 nam zoon Willy het roer over en bouwde de zaak verder uit. Sint-Eloy werd een belangrijke leverancier van de horeca en in 1972 startte de rechtstreekse en dagelijkse aanvoer van levende Canadese kreeften, een goedkoper alternatief voor de steeds schaarser en dus duurder wordende Europese kreeften. De behoefte aan grotere koel- en kreeftenopslagplaatsen leidde tot een tweede verbouwing in 1979. Om in te spelen op het veranderende koopgedrag van de consument/tweeverdiener werd ook tegelijk voorzien in een nieuwe keuken voor koude en warme bereidingen en een werkplaats voor het versnijden en fileren van verse vis.

Rudi zorgt voor vernieuwing...STELOY

Kleinzoon Rudi, de derde generatie die sinds 20 jaar de zaak leidt, leerde zijn eerste visjes al jong fileren en op die manier de knepen van het vak. In 1999, tijdens volle dioxinecrisis, komt het aanpalend pand (Antwerpsestraat 56) te koop en grootste plannen om een nieuw concept op het gebied van vis te realiseren krijgen vorm. 31 maart 2000 opent de totaal vernieuwde STELOY (die in dit computertijdperk afstapt van de 'Sint' in de naam) weer de deuren.

Bij STELOY krijg je niet alleen vis!

Naast het uitgebreide assortiment verse vis vindt u bij STELOY alles wat met vis te maken heeft zoals speciale visbestekken en serviesgoed, kookboeken, wijnen, oliën en azijnen. Dagelijks verse warme en koude bereidingen, onze specialiteiten zoals paling in 't groen en heerlijke buffetschotels op bestelling, maar is er ook aandacht voor de nieuwe tendensen zoals de Oosterse keuken met als koploper sashimi en alle ingrediënten om sushi te maken.

Vierde generatie in de startblokken

Sinds 4 jaar staat ook dochter Eva mee aan het roer, samen met haar echtgenoot Gertjan. Zij is niet alleen in de wieg gelegd om haar ouders op te volgen, maar haar opleidingen Communicatiemanagement, Hotelmanagement en avondschool koksopleiding, gecombineerd met haar ervaring in de Horeca en in een voedingsgroothandel  sluiten hier perfect bij aan. Gertjan en Eva proberen met hun jeugdig enthousiasme, gecombineerd met de wijsheid en ervaring van haar ouders, STELOY op goede koers te houden.

Ook schoonzoon Gilles vervolledigt sinds kort het team.