Maatjesseizoen 2024 GESTART 19/6 !! Wij kuisen deze zelf!
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Officierke

't Goud van de Zuidrand

€ 

fles 50 cl
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
In de mess officiers van Fort 4 werd een receptuur teruggevonden van een likeur die soldaten moest sterk houden tijdens donkere dagen. Een elixier waar magische of geneeskundige eigenschappen aan worden toegeschreven. Alsook de steen der wijzen genoemd die onedele metalen kon omzetten in puur goud.

Michiel Tisson & Kevin Van Asch kwamen op het idee om een verfijnde kwalitatieve elixier uit te brengen gelinkt aan erfgoed waarbij het fort IV van Mortsel in de kijker wordt gezet. Michiel is ondernemer, startte 2 restaurants op in Mortsel en bracht ook de gin Klein-Zwitserland uit. Kevin is actief in het verenigingsleven, als voorzitter van de Mortselse Karnamor en tevens leerkracht op CVO Vitant Campus Piva waar hij serveertechnieken en drankenkennis geeft. Hun vriendschap vormt de basis van dit verhaal.

Op het etiket staat het jaartal 1864. Hiermee verwijzen Michiel en Kevin naar het jaar waarin het Fort van Mortsel helemaal was afgewerkt. Het bouwwerk maakt deel uit van de Brialmontgordel. “Eén van de kapiteins die een tijd in het Fort was gelegerd, was Kapitein Wagner. Deze drank was naar verluidt zijn favoriete drank geworden. Daarom noemen we een koffie met een scheut Officierke voortaan de café Wagner”, vult Kevin aan. “Onze elixir kan puur worden gedronken, met ijs of met een beetje tonic. We hebben zelfs een cocktail bereid. Dit is de Cocktail nr. IV, verwijzend naar ons fort.” Met zijn restaurant Rocco is Michiel eveneens aan de slag gegaan in de keuken. “Appels flamberen met Officierke en dan een bolletje vanille-ijs er aan toevoegen, zorgt voor de Coupe Alexis. Alexis Brialmont is namelijk de architect van de fortengordel rond Antwerpen.”