!!! GEEN ZOMERSLUITING !!! Verlof van 8 t.e.m.23 SEPTEMBER
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Aquavit Linie - Original

Noorse likeur

€ 

fles 70 cl
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Aquavit (ook Akvavit of akevitt) is een sterke drank uit Scandinavië. De drank is gemaakt op basis van karwij. Andere kruiden zoals dille, venkel, kaneel en koriander mogen slechts beperkt gebruikt worden. Hierna volgt een rustfase van enkel weken of zelfs maanden, soms op houten vaten.

Linie, een van de bekendste en meest gerenommeerde Aquavits is een premium akvavit gemaakt van een unieke en zorgvuldig samengestelde blend van kruiden en specerijen. Het rijpproces is uniek voor de productie van akvavit: men laat deze in oude sherryvaten rijpen op een schip. Dat schip vaart vervolgens van Noorwegen naar Australië en terug. Deze reis van 19 weken geeft de Aquavit een unieke smaak mee, op elke fles staat dan ook de naam van het schip en de duur van reis vermeld.

Aquavit is een drank die vooral bij speciale gelegenheden wordt geschonken. In Denemarken is het met Kerstmis gebruikelijk om een glaasje achterover te slaan. De Zweden gebruiken het op midzomernacht en in Noorwegen wordt het op de nationale feestdag gedronken. 

Aquavit past uitstekend bij (maatjes)haring, krab en gerookte vis. Het wordt ijsgekoeld, puur gedronken en het glas wordt in één teug geleegd. Het vriesvak is dus de ideale plaats om de fles te bewaren: aangezien de drank pas bevriest bij -25°C bestaat er geen gevaar voor barstende flessen.