!!! GEEN ZOMERSLUITING !!! Verlof van 8 t.e.m.23 SEPTEMBER
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Maatjes Hollandse nieuwe - handgekuist

SEIZOENSPRODUCT - in eigen huisgekuist!

Supplement

€ 

maatje
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
."STELOY verkoopt enkel maatjes tijdens het echte seizoen en kuist deze zelf! 
Dit seizoen loopt doorgaans van juni tot september en startte in 2023 (met een beetje vertraging) op 21 juni 2023. Voor 2024 is de start (voorlopig) vastgelegd op 19 juni.

Hollandse Nieuwe is de Nederlandse benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. Hollandse Nieuwe wordt ook wel maatjesharing genoemd, een verbastering van 'maagdenharing' (omdat de jonge vis nog geen hom of kuit bevat). Echte Nieuwe maatjes kun je alleen krijgen van juni tot september. Daarna mogen ze nog wel verkocht worden, maar zijn het geen nieuwe meer. Ze zitten dan al veel te lang in de vriezer en in de pekel.

Zeg trouwens niet zomaar Hollandse Nieuwe tegen elk maatje! Ook hierin bestaat een groot kwaliteitsverschil (wat uiteraard ook weerspiegelt in de prijs). Een maatje wordt gevangen in mei/juni/juli, gaat dan in de pekel en wordt minstens 24u ingevroren. Vaak worden deze het hele jaar door verkocht, maar STELOY doet hier niet aan mee en verkoopt enkel Nieuwe maatjes tijdens het officiële seizoen, en dus van de nieuwe vangsten. De Nieuwe maatjes die je krijgt bij STELOY zijn romig en heerlijk fris van smaak, handgekuist in eigen huis en gegarandeerd vers! Zodra het seizoen voorbij is, kun je bij STELOY dan ook geen maatjes meer verkrijgen. 
Maatjes worden meestal machinaal gekuist, waardoor er veel graatjes achterblijven. Dat is bij de onze niet het geval!

Bij het maatje geven wij, indien gewenst, wat gesnipperde ajuin mee, altijd apart of met folie tussen.

Bij aankoop van 5 of meer maatjes (samen verpakt) = € 2.50/stuk. Dit wordt achteraf berekend en is dus niet zichtbaar in het winkelmandje.

Maakt u ze liever zelf schoon? Dat kan natuurlijk ook! Verkrijgbaar per stuk of per volledige emmer (40-42 st)

Wijnsuggestie: De druivensoort Grüner Veltliner of Viognier is zeer lekker bij maatjes. Zo kunnen wij de Ridgeback van het wijnhuis Langverwacht (Zuid-Afrika) aanraden.

Bron: Nederlands Visbureau