!!! GEEN ZOMERSLUITING !!! Verlof van 8 t.e.m.23 SEPTEMBER
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Surstromming - hele visjes

Roda Ulven

€ 

blik 300 gr
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service

Traditionele Zweedse "lekkernij" in blikken van 300gr, niet gefileerd/gekuist, van het merk Röda Ulven. 

ZIE LEVERVOORWAARDEN ONDERAAN

Vroeger mocht de haring niet vóór de 3e donderdag van augustus worden verkocht. De Zweedse autoriteiten wilden zekerheid hebben dat de vis voldoende was gegist. De haringen worden na vangst gepekeld, en in vaten in de zon gerijpt. Sinds 1998 zijn producenten vrij om zelf de eerste verkoopdag van de nieuwe vangst vast te stellen. Desondanks blijft men de traditie in ere houden. Zo worden gedurende het derde weekeinde van augustus in het gehele land standjes ingericht om de nieuwe surströmming (en de benodigde bijproducten) onder de aandacht van het winkelend publiek te brengen. Het eten van de eerste surströmming gaat her en der in Zweden gepaard met (tuin)feestjes ter ere van de gegiste haring. Zo'n feestelijke bijeenkomst wordt surströmmingsskiva genoemd. Echte liefhebbers van surströmming zullen de voorkeur geven aan de lichting van het jaar ervoor. De haringen zijn dan volledig gerijpt en zouden malser zijn dan de nieuwe oogst. Verreweg de meeste Zweden zullen echter nooit ofte nimmer surströmming eten, wegens de sterke, vaak verafschuwde gefermenteerde ('rotte') geur. Wel heeft het gerecht een trouwe schare liefhebbers en geniet heden ten dage een zekere status.

Hier kunt u bewonderen hoe surströmming dient gegeten te worden. 
Serveersuggestie: Tunnbröd (zacht, dun Zweeds brood), Knäckebröd, gekookte aardappelen, gesnipperde ui, zure room, bier, schnapps, droge witte wijn, ... 

LEVERING BUITEN ONZE STANDAARD LEVERRADIUS : buiten onze onmiddellijke omgeving (zie onze algemene voorwaarden), kunnen wij bepaalde producten bezorgen per pakketpost (meerkost verzending BE € 7.95, NL € 9.95) na overschrijving. Zodra het bedrag op onze rekening staat, verzenden wij uw pakje. Normaal gezien komt dit dan 1-2 dagen later bij u aan. Plaats uw bestelling via de webshop en wij sturen u de betaalgegevens.

Verwant product

Onlangs bekeken

steloy.lastseenproducts