NIEUWE OPENINGSUREN VANAF 1 FEBRUARI! Klik op 'Nieuws' voor meer info
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Domaine de la Janasse - Châteauneuf-du-Pape

Frankrijk - Rhône

€ 

fles 75 cl
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Met zijn 3.200 hectare biedt Châteauneuf-du-Pape de grootste appellation van de Rhône. Tussen Orange en Avignon domineert de stad Châteauneuf-du-Pape zijn wijngaard die zich uitstrekt tot aan de voet van de overblijfselen van zijn fort en rondom Sorgues. De wijngaard bevindt zich in de oude bedding van de Rhône, op een bodem die bestaat uit klei, kalksteen en zand dat meestal bedekt is met deze beroemde gerolde kiezelstenen die door de rivier in het Kwartair worden gedragen. Van deze kiezelstenen is bekend dat ze overdag warmte opslaan en 's nachts teruggeven aan de wijnstokken. Het is op deze uitzonderlijke bodem, geveegd door de mistral, dat de wijnstok zijn kracht ontleent en de wijn al zijn rijkdom geeft. Alles draagt ​​hier bij aan het maken van uitzonderlijke wijnen. De appellatie heeft tot 13 druivenrassen en stelt wijnbouwers in staat om op de bijzonderheden van elk van hen te spelen. Châteauneuf-du-Pape- wijn is een wijn die lang houdbaar is en die na een jaar bottelen sluit om vier tot vijf jaar later weer open te gaan.

Deze Châteauneuf-du-Pape bestaat uit 60% Grenache, 20% Clairette en 20% Roussane. Deze druifsoorten worden geteeld op de zandkleigronden van La Janasse en La Crau. Verwerking van de druiven gebeurt door pneumatisch persen. Voor de Grenaches en Clairette, vinificatie in vaten, de Roussannes in vaten.

Deze witte wijn heeft een duidelijke en briljante gele kleur. In de neus vind je aroma's van geel en wit vruchtvlees, perzik en exotische fruit. In de mond rijk en rond, met een mooie rijkdom gebracht door wat vanille- en briochetonen. Lange afdronk.
Jaargang: 2018
Druif: Roussanne, Clairette, Grenach
Smaak: Rijk, Vol
Wijnland: Frankrijk
Regio: Rhône
Wijnhuis: Domaine de la Janasse
Inhoud: 75 cl
Culinaire serveertips: Schaaldieren, Witte visgerechten, Kreeft, Harde kazen