El Capricho Salmuria
Umami uit de Cantabrische zee
€
- Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
- Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
- Uitstekende service
Geïnspireerd door de Romeinse garum (een soort vissaus ten tijde van het Romeinse Rijk) , biedt de Salmuria van El Capricho ons een perfecte vloeibare smaakmaker voor het koken, marineren of pekelen van verschillende producten.
Deze natuurlijk smaakversterker vertegenwoordigt de unieke Umami-smaak (het Japanse woord voor 'aangename smaak' of 'smakelijk') die vandaag de dag vaak wordt gebruikt in de haute cuisine, omdat de krachtige, intense smaak perfect is voor het creëren van verschillende nuances of het verhogen van de reeds aanwezige smaak van vis en zeevruchten. Ook wordt het in de Italiaanse keuken gebruikt als topping op pasta of ook bij gebakken groenten.
De amberkleurige vloeibare smaakmaker wordt ontwikkeld d.m.v. het rijpen van ansjovis in zeezout. Het rijpingsproces duur één tot anderhalf jaar. Men veronderstelt dat het in de 13e eeuw door de Cisterciënzer monniken van Amalfi werd gecreëerd, geïnspireerd door de Romeinen.
Ingrediënten: | Ansjovis, Zout |
---|---|
Inhoud: | 100 ml |