GESLOTEN van 28 april t.e.m. 20 mei !
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf

Venkel

€ 

stuk
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Venkel is een plant uit de schermbloemenfamilie. Niet enkel de pittig-zoetig, naar anijs smakende platte tot bolrondse wit/groene knol, maar ook de stelen (garnering en smaakversterker) en het kruid (salades) worden gebruikt.

Venkel wordt veel gebruikt bij visbereidingen, vooral in soepen. De zaden van deze plant worden eveneens aangewend in likeuren en vissoepen. Venkelzaden zijn ook een belangrijke smaakgever aan anijsdranken zoals pastis. Zorg ervoor dat de venkelknol wit of lichtgroen is. Oudere venkelknollen zijn erg vezelig.

Lekker in een papillot met forel (werk af met een scheutje pastis). Hier kun je ook wat venkelzaadjes toevoegen.