NIEUWE OPENINGSUREN VANAF 1 FEBRUARI! Klik op 'Nieuws' voor meer info
  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
header-fish-with-leaf-2 header-dubble-leaf
€ 29,90 / kilo

Zeekraal - salicorne

€ 

gram

Minimum verkoop gewicht 100 gram

  • Een zee aan ervaring, enthousiasme en kennis
  • Versheid en kwaliteit hoog in het vaandel
  • Uitstekende service
Vroeger werd er op grote schaal zeekraal uit het wild verzameld. Maar omdat veel gebieden nu beschermd zijn, wordt deze tegenwoordig gekweekt. Dit is intensieve teelt met een manuele oogst, sortering en verpakking.

Het seizoen van de Zeeuwse zeekraal loopt van april/mei tot september. Buiten dit seizoen wordt hij eveneens geïmporteerd (bv. uit Frankrijk). Bij de aankoop moet zeekraal vlezige steeltjes hebben. Harde, houterige, stukjes aan de onderkant worden best niet gegeten. Je kan zeekraal ongeveer 4 dagen in de groentelade van de koelkast bewaren.

Zeekraal wordt meestal als groentengarnituur gegeten. Het is zowel rauw als gekookt eetbaar. Verwijder zo nodig de onderste stugge delen en spoel de zeekraal snel schoon onder koud stromend water. Kort roerbakken of kort koken (blancheren) is voldoende (water niet zouten!).

Wij hebben een ruim aanbod aan dagverse groenten en kruiden in onze groenteafdeling! Hebt u iets specifiek nodig buiten ons online gamma? Vraag er dan gerust naar! Voor grotere hoeveelheden, graag één dag op voorhand bestellen.